Puoliväli lähestyy

9. 12
Kello lähestyy puolta yötä, välillä väsyttää, välillä ei. Onneksi ei tarvii aamulla herätä aikaseen, vaikka itseni tuntien viideltä viimestään pirteä kuin peipponen

Aamusta oli taas sisplatiini-tippa, neljäs kerta jo, kaks vielä jäljellä. Aamulla en uskaltanu ottaa sitä Olanzapinia, kun edellinen maanantai on tuoreessa muistissa.
Sädepolilla oli sama hoitaja ottamassa mua vastaan kuin viikko sitten. Kyseli kuulumiset sun muut. Edelleen mulla inhottaa tuo tipan laitto ja pyysinkin, että hän hakee toisen hoitajan laittamaan kanyylin. Pahoittelin ja siinä vähän lupailin, että katotaan viikon päästä, josko hän pistäis...Viereiseen petiin tuli mies tippaan ja tää hoitaja yritti ainakin neljä kertaa kanyylia herran käsivarteen onnistumatta.. mitäpä luuletta, annanko pistää?!

 Nää maanantait on mulle rankkoja, itketti. Olin lukenut Aamulehestä suun hoidosta ja mitä kaikkea sielä suussa voi olla. Oli myös muutama rivi kielisyövästä. No, eihän se muuta tarviinnut, kun tajuntaan iski tietoisuus, että nämä syöpöhoidothan lisäävät riskiä sairastua johonkin toiseen syöpään. Olen pitkin päivää pohtinut, että tätäkö tää mun elämä tulee olemaa? Tästä selviän, sen tiiän! Mutta mikä syöpä tulee seuraavaksi? Ahistaa! Pää meinaa hajota! Tätä kauttako mulle tää asia alkaa tulla todeksi ja menee jakeluun. Onneksi mun ympärillä on hyviä ihmisiä, joille voin purkaa tunteitani. Iso kiitos heille, oletta rakkaita, kun tuette mua tällä matkalla.

Pieni juttu tuosta Olanzapinista. Tää mun hoitaja oli ihmeissään, miksi mulle on määrätty tuota lääkettä. Olanzapin on mm. skitsofrenian hoitoon tarkoitettu psyykelääke. Ei ollut viikko sitte ihme, että pää oli sekasin! Järkytys!!! Mulla ottaa niin päähän, kun näitä lääkkeitä ei avata potilaalle. Mihin niitä on alunperin tarkoitettu käytettäväksi? Saa kyllä lääkäri kuulla kunniansa perjantaina, kun meillä pitäs olla tapaaminen. Saa kertoa selkokielellä mulle jokaikisen lääkkeen alkuperäisen tarkoituksen ja mikä näiden kaikkien lääkkeiden yhteisvaikutus on. Sen tiiän, että joitain psyykelääkkeitä käytetään vahvistamaan esim. kortisonin vaikutusta.

TAYSista päästyäni kävin pienen saitsiin kaupungilla ja oli ajatus poiketa Pirkanmaan Syöpäyhdistyksellä. Jäi ajatukseksi, ilmeisesti ei vielä ole sen aika.

Iltasella tein pieniä joulupaketteja mun pienille karvakakaroille ja samalla suunniteltiin Kreikan reissua Maisan kans. Lähettäs vähän seikkaileen, lennot ja eka yö varattais etukäteen ja muut sit paikan päältä. Tulis kyllä huippureissu! Eipä muuta kuin haaveilemaan....


Kommentit

  1. Piipahdin kuulumisilla! Huh huh, ihan hikeä puski kahlatessani läpi sun päivityksiä. Tsemppiä hurjasti Tarja! Lomasuunnitelmat kuulosti kyllä upealta!
    -Kaisa

    VastaaPoista
  2. Hyvää joulun odotusta Sinulle Tarja ja tsemppiä .Hieno juttu toi Kreikan matkan suunnittelu

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taustoja

Välituuletus!

Hyvän päivän ilta